Продавець 1000 дрібниць за низькими цінами розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
8330 відгуків
⚡ Працюємо щодня з 9:00 до 18:00 ⚡

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 10.07).

Диня

Насіння дині

Секрети вирощування дині:

  • Коли найкраще сіяти насіння на розсаду
    Посів проводять за 25-30 днів до висадки у відкритий грунт. У південних регіонах — з початку до середини квітня, в центральних — з середини до кінця квітня. Пізніше сіяти не має сенсу — рослина не встигне розвинутися до спеки.

  • Чи потрібно замочувати насіння перед посівом
    Так. Замочування на 8-10 годин у теплій воді покращує схожість і прискорює проростання. Можна використовувати стимулятори (епін, гумат) або замочити у слабкому розчині марганцівки для знезараження.

  • На яку глибину сіяти насіння
    Насіння заглиблює на 3-4 см. При глибокій посадці сходи з'являються повільно, при занадто дрібній — постраждає коренева система.

  • Яка оптимальна температура для проростання
    Грунт повинен бути прогрітий до 20°C. Оптимальна температура повітря — 24-30 °C. При температурі нижче 15 °C насіння може не прорости.

  • Як довго чекати на сходи
    Сходи з'являються через 5-7 днів за хороших умов. При прохолодній температурі або пересушеному грунті — до 10 днів.

  • Коли можна висаджувати розсаду у відкритий ґрунт або теплицю
    Висаджують, коли мине загроза заморозків, зазвичай наприкінці травня – . на початку червня. Розсада повинна бути близько 30 днів, у неї має бути 3 справжніх листа. Грунт повинен прогрітися до 15 °C.

  • На якій відстані садити рослини одна від одної
    Між рослинами в ряду залишають 60-80 см, між рядами — 100-150 см. Диня дає довгі батоги, і їй потрібно багато простору.

  • Який грунт віддає перевагу
    Супіщаний або легкий суглинок, добре дренований, багатий на органіку. Кислотність — нейтральна або слаболужна. Диня не переносить важкі, глинисті ґрунти.

  • Чи потрібно готувати грунт перед посадкою
    Так. Восени вносять перегній або компост, навесні — золу та фосфорно-калійні добрива. Ділянку перекопують, рихлять і при необхідності прогрівають плівкою перед висадкою.

  • Як часто поливати
    До цвітіння та в період зав'язування — помірний полив 1-2 рази на тиждень. При дозріванні плодів полив обмежують або припиняють повністю, інакше плоди будуть рідкими та несолодкими.

  • Чи потрібні підживлення
    Так. Перше підживлення роблять через 10 днів після посадки (азотні добрива), потім під час формування батогів і плодів — фосфор та калій. Добре працює настій золи та перегній.

  • Чи потрібно прищипувати батоги
    Так, особливо у північних та центральних регіонах. Формують 1-2 основних стебла, бічні вкорочують після 2-3 зав'язей. Це прискорює налив плодів та покращує смак.

  • Як захистити від бур'янів
    Мульчування та прополювання. Поки диня не розрослася, бур'янякі можуть забирати вологу та харчування. Після змикання бадилля бур'яни стають менш небезпечними.

  • Як боротися з основними шкідниками
    Попелиця, баштанна муха, павутинний кліщ. Застосовують зольний пил, мильні розчини, біопрепарати (фітоверми). Використання покривного матеріалу запобігає нальотам шкідників.

  • Як боротися з основними хворобами
    Борошниста роса, коренева гнилизна, антракноз. Профілактика — сівозміна, пухкий ґрунт, уникнення переливу, обробка фітоспорином або бордоською рідиною.

  • Як визначити, що плід дозрів
    У стиглої дині з'являється аромат, усихає плодоніжка, шкіра стає грубішою і матовою, знизу з'являється жовта пляма. Деякі сорти також легко відокремлюються від батоги.

  • Коли починати збирання врожаю
    Залежно від сорту, через 70-100 днів після сходів. Зазвичай збір починається в липні серпня. Переспілі плоди тріскаються і втрачають товарний вигляд.

  • Скільки часу займає повний цикл вирощування від насіння до зрілого плоду
    Від 80 до 110 днів. Ранньостиглі сорти — 70-80 днів, середньостиглі — 90-100 днів, пізні — до 110–115.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner